Presentation

HEJ!

Jag heter Sandra (:

Jag håller på med dock och mask makeri,, det har blivit en återkommande hobby i mitt liv, som jag främst håller på med för min egen glädjes skull, till skapandet. Det händer att jag säljer nåt alster i bland.

Min atelje ligger i utkanten av stan (Nyköping), där jag tillbringar en hel del tid nu.....

Mitt skapande har följt mig genom åren från och till, och har mest dominerats av väggmask och dockmakeri, men också en hel del smycke design (bland annat till designtorgerna i Stockholm mfl.. 

För mig handlar mitt skapande bland annat om att uttrycka sinnes stämningar, i bland mina egna,,, men det handlar också om meditaion och reflektion under skapande processen...

Inom dockmakeriet:

Oftast blir ingen docka som jag tänkt mig. Efter att ha kommit en bit i arbetet är det som om den får eget liv, och jag ser under tiden hur den "vill" utvecklas, el invecklas,,,,det blir vad det blir (: och ingen blir den andre lik.

Matrialet som jag använder mig av består i en form av papjemasje.  (Denna metoden använde man sig mycket av förr i tiden.) Tekniken har jag lärt mig under en praktiktid på PapjeMasje Fabriken hos Arne Högsander, som jobbar mest inom teater.. 

Denna grunden har jag utgått i från, men sen har jag bytt ut, lagt till och tagit bort "ingredienser" bland annat så använder jag mig av en självhärdande lera också, för mer detalj arbeten som tex händer och fötter mm.

Genom åren har jag utvecklat min egen känsla,,, och en kurs i sömnad har påbättrat min färdighet inom sy området, vilket är till god användning i dockmakeriet.

Jag har även en 2 årig utbildning på folkhögskolan i Nyköping inom konst och natur, där fick jag prova på allt i från stenhuggning till kroki med mycket mer.......

Inte minst är jag uppvuxen i en hobby affär, som mina föräldrar hade i många år, med pyssel upp över öronen omkring mig, de kan också ha sin roll i min glädje till skapandet...

De jag har kommit under full med är: att jag alltid haft en dragning till  att göra ansikten,, va det än må vara i för matrial, så är det för mig det som uttrycker mest av människan.

Det ligger nånting i att ett ansikte säger mer än 1000 ord (:

Välkommen att ta en titt på mina alster!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen

Butikförsäljning/ utställningar/ Kurser mm

-2019

Lördag 16 mars: Välkomna till Barn och kulturCentrum! Vi gör dockor med Robin Hood tema i samband med teater föreställningen Robin Hood, på Culturum (Biblioteket i Nyköping)

-2018

Dockmakeri och teater i Parklek för barn:

Jag tar med mig dockmakeriet och dockteatern tiil Parkleken Lugnet i hägersten, v 24. Alla barn får komma och göra sin egen speldocka och sätta i hop egna manus (om man vill),, och sen spela upp i dockteatern. V 26 förflyttar jag mig till parkleken Vippan som ligger i närheten (fruängen.) Jag har öppet mellan 11.00 - 15.00 på vardagar. Välkomna!

 

Dockteaterfestival:

-3 april. Vi gör kasper dockor på Barn och Kultur Centrum (BKC) i Nyköping

-23-25 mars. Dockverkstad på BKC. 

 

-2017

Jag kommer ha skapande verkstad  för barn, vid några tillfällen i år. (på Barn och kultur center i Nyköping (bakom Biblioteket Culturum) Välkommen!

 

- 28 oktober, Tema: fingerdocks teater

- Augusti, vecka 31 (vi gör dockor hela veckan! (ej helgen)

-22 april (vi gör dockor)

-17 mars (vi gör troll och annat knytt)

                                                                                                                                                                

 

- 2016

I år har jag försäljning endast här från hemsidan!

- Har du barn kan du komma till Barn och kulturcentrum (i Nyköping), för att göra en docka: Lördagen 29 oktober och lörd 26 november, kl 11-15 Välkommen!

 

 

- 2015!

From första advent har galleri handmade försäljning av mina dockor. Endast helg öppet i år.  

 behmbrogatan 5, nyköping.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 

-2014; Försäljning på Galleri Handmade i Nyköping (Behmbrogatan 5, Gammla bryggeri området)

Öppet tider ons-fred 12-17, lörd-sönd 11- 15                                                              

 

2013... försäljning på Gammla Bryggeriet I Nyköping.)

 

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)